Sita

Mama Sita doet haar naam eer aan en is misschien wel de moeder aller thuiskoks. Op Thuisafgehaald heeft ze een vaste klantenkring opgebouwd waarvoor ze regelmatig maaltijden bereidt. Of het nu roti, Indiaas of Italiaans is, deze dame kan koken!

Sita biedt maaltijden aan op Thuisafgehaald sinds 2013. “Eten heeft altijd een grote rol gespeeld bij onze familie. Eten was bij ons niet alleen een manier om te ‘overleven’, maar zeker ook om bij elkaar te zijn, en zonder eten geen feest. Ik kan mijn herinneren dat mijn moeder altijd in de keuken stond, altijd van alles aan het maken from scratch: kruiden malen in de vijzel, peulvruchten wellen en de volgende dag verwerken tot heerlijke gerechten vol voedingswaarde.”

Eten als medicijn

“Rond mijn twintigste werd ik bewust van wat voor invloed eten heeft op je lichaam, maar zeker ook op je emotie. Niet alleen wat je eet, maar zeker ook hoe je het eet en hoe het is bereid. Eten die bewust is gemaakt, met tijd en liefde, is anders. Dat proef je! Mama Sita kookt met liefde en bewustheid. Eten kan op deze manier ook dienen als medicijn, om beter te worden en gezond te blijven. Vandaar dat ik ook veel tijd en moeite heb geïnvesteerd in het koken zonder witte suiker, glutenvrij, vegetarisch, biologisch, rauw en zuivelvrij.”

Mama Sita in de buurt

“Maaltijden delen op Thuisafgehaald is heel dankbaar. Mensen komen regelmatig bij ons in de keuken met hun bakjes om eten te halen. De meeste komen uit de buurt, sommige leggen wat kilometers af. Het is altijd een gezellig boel in onze keuken. Onze dochter van vijf jaar geeft de mensen een glaasje zelfgemaakte ijsthee en onze zoon van negen jaar rekent af, terwijl Mama Sita uit de pannen schept. Mama Sita doet soms ook catering en koken voor bedrijfslunches, diners en evenementen. De lokatie maakt niet uit, thuis kan je je altijd voelen, vooral met de maaltijden van ‘Mama Sita is cooking’. Ik probeer een ervaring te creëren. Dat doe ik b.v. door gewone huis-tuin-en-keukenspullen te gebruiken, geen horecaspullen, en op te scheppen uit de pannen waarin gekookt is. De een eet meer, de ander meer, daar hou ik rekening mee. Het is een hele persoonlijke benadering en daardoor zo waardevol en ben ik alle mensen om me heen, de eters en de hulpkoks altijd enorm dankbaar.”

Sita kookt op vrijdag en zaterdag.