Maybel

Voor Maybel (35) begon de liefde voor koken thuis bij haar ouders. Favoriete recept? “Saté­saus en eigenlijk alles wat hierbij gegeten kan worden!”

“In het dagelijks leven ben ik momenteel op zoek naar een nieuwe baan. Hierdoor heb ik meer tijd om het koken weer op te pakken. Bij een gebalanceerde levensstijl hoort voor mij goed zorgen voor jezelf en dat begint met goed eten.”

Familierecept

“Mijn passie voor koken begon in mijn tienerjaren, t​huis bij mijn ouders. Er wordt bij ons gekookt volgens Indonesisch familierecept. Dit was nergens op papier gezet en werd door middel van meekijken tijdens koken en door veel te proeven doorgegeven van generatie op generatie. Nu probeer ik door veel oefenen de gerechten en smaak in stand te houden.”

Altijd een bordje extra

“Ik ben actief op Thuisafgehaald omdat je in d​e Indonesische keuken leert te koken voor grote families. Natuurlijk is er altijd een bordje extra voor een onverwachte gast die mag mee-eten. Ik eet graag samen en ik vind het zonde om eten te verspillen. Thuisafgehaald maakt het delen met anderen mogelijk.”

Maybel kookt op vrijdag en zondag.