Over het restaurant

IJburg Serveert is een eigenzinnig pop-up-restaurant dat op 11, 12 en 13 september driegangendiners serveert uit de keukens van IJburgse thuiskoks.

IJburgse thuiskoks

IJburg is in zijn korte bestaan uitgegroeid tot een bloeiende, actieve Amsterdamse gemeenschap. Er wonen vele thuiskoks in de wijk die hun maaltijden delen met buurtbewoners via de website Thuisafgehaald. IJburg Serveert maakt deze ‘verborgen’ IJburgse community van kookfanaten voor één weekend zichtbaar. Dagelijks tussen 18:00 en 22:00 uur serveert het pop-up-restaurant bijzondere driegangenmenu’s die door lokale thuiskoks in hun eigen keukens worden bereid. Fietskoeriers halen de bestellingen op en bezorgen deze bij de gasten aan tafel.

Het restaurant van de deeleconomie

Het idee achter IJburg Serveert is ontstaan vanuit een fascinatie voor de snelle opkomst van de deeleconomie. Daarom werkt het restaurant met thuiskoks die actief zijn op Thuisafgehaald en met fietskoeriers van TringTring. IJburg Serveert koppelt deze twee peer-to-peer-diensten aan elkaar en is daarmee eigenlijk een omgekeerd bezorgrestaurant.

Eten bij IJburg Serveert

Benieuwd naar de smaak van de IJburgse (thuis)keuken? IJburg Serveert biedt driegangenmenu’s voor €25 per persoon. Het pop-up-restaurant is geopend op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 september van 18:00 uur tot 22:00 uur. Wegens het beperkte aantal plaatsen is reserveren verplicht!

Achtergrond

IJburg Serveert is een idee van stedelijk ontwerp- en communicatiebureau Golfstromen en tot stand gekomen naar aanleiding van het project Stad in Zicht, waarin ARCAM het toekomstig gebruik van het Centrumeiland onderzoekt.

Locatie

IJburg Serveert vindt plaats op het nieuwe Centrumeiland.

Het restaurant bevindt zich in een grote tent aan de linkerkant van de Pampuslaan, vlak voor de parkeerplaats van Blijburg. Klik hier voor een grote kaart.

Reserveren

Benieuwd naar de (thuis)keuken van IJburg?

IJburg Serveert biedt een driegangenmenu voor €25 per persoon. Let op: wegens beperkte capaciteit is reserveren is verplicht!

Boek een tafel

In de pers